Mihez kapjak?
szerda, április 20, 2016 at 20:21
Spooon 1...2...3! in cékla, egyszerű, egészséges, fetasajt, fingerfood/előétel, gyors, húsmentes, kalóriaszegény, kanapék/szendvicsek/pirítósok, könnyű, mandarin, olívabogyó, oregánó, piknik, reggeli/tízórai/uzsonna, Éva, április

Voltam tegnap Családbarát forgatáson. A tervezett időtartam egy picit lerövidült 90-ről 71 percre, így a kigondolt ételsorból nem tudott minden megvalósulni. Egy, az alábbihoz hasonló fetás céklakrém igen. Csak hogy a reggeliben legyen egy kis változatosság a felvágott-sajt-vaj kombóhoz képest. Nem komondottan tavaszi étel, de annyira szép a színe... és mindenkor finom.

CÉKLÁS OLÍVÁS FETAKRÉM

hozzávalók

1 öklömnyi cékla

1kk

frissen őrölt bors

2ek olívaolaj

1ek szárított oregano

10dkg fetasajt

1/2 mandarin leve

5 szem aprított fekete olívabogyó

A céklát nyolcadokra vágom, a sóval, a borssal, az oregánóval fűszerezem, megöntözöm olívaolajjal, összeforgatom, és egy fóliába zárva 190 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütöm. A kész céklát egy robotgépben pürésítem, majd belemorzsolom a fetát, hozzáadom a mandarin levét és az aprított olívabogyót, végül villával kicsit tördelve az egészet összekeverem. Pirítóssal kínálom.

Éva

Article originally appeared on spooon (http://spooon123.hu/).
See website for complete article licensing information.