Évszakok

tavasz  /  nyár  /  ősz  /  tél

 

Címkék
péntek
jan.232015

Oldalas-go-crazy

Rajongunk érte. A csont melletti húsrészek általában a legízletesebbek, az oldalas pedig kizárólag ilyen alkatrészekből áll. Legyen az sertés, bárány vagy (mint jelen esetben) borjú, mindig elégedetten cuppogunk, hogy ez megint milyen király lett.

A titok, ha egyáltalán, az időben rejlik. Fólia alatt a saját gőzében órákon át puhul a hús, utána egy gyors grillezés adja meg a ropogósságot. Pác szükséges: kell bele valami édes, valami sós és valamilyen sav. Az édességet adhatja barna cukor, méz, juharszirup, akár melasz. A sósságot mondjuk szójaszósz vagy halszósz. A savakat borecet, balzsamecet, mirin, tamarind, citrusok szolgáltathatják. Fűszerezéssel óvatosan, 2-3 hozzávalónál nem kell több.

SZAFTOS BORJÚOLDALAS

kell hozzá

fejenként 40 dkg oldalas

olívaolaj vagy zsír

2-3 gerezd fokhagyma

egy kis csokor zsálya

egy-két evőkanál juharszirup

egy citrom leve (volt itthon Meyer-citromom, isteni mandarinos íze van)

bors

Az összes hozzávalóból készíts páclevet, maszírozd a húsba, hagyd állni a hűtőben legalább néhány órát. A sütőt melegítsd 180°C-ra, fóliával lefedett tepsiben süsd (gőzöld) a húst legalább 4 órát, majd a fólia nélkül 200-220°C-on süsd készre. Pár perc pihentetés után tálalható.

Mangós salátával ettük: mangó, madársaláta, olívaolaj, mirin, juharszirup, só, bors.

Ádám

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Megint villámlik | Main | Chowder »