Legyen ünnep az Égben...
péntek, április 4, 2014 at 17:35
Spooon 1...2...3! in avokádó, citrom, egyszerű, egészséges, elegáns, fingerfood/előétel, füstölt lazac, gyerekbarát, gyors, húsmentes, joghurt, kapor, könnyű, lazac, mandulaliszt, mandulatej, medvehagyma, reggeli/tízórai/uzsonna, tengeri-/halétel, zabtej, Éva, április, ünnepi

...és ünnep a Földön! Reggel is, este is. Néha csak úgy, ránk fér, hogy meglepjük magunkat egy nem mindennapi fogással. 

MEDVEHAGYMÁS BLINIK LAZACCAL, AVOKÁDÓVAL ÉS KAPROS-CITROMOS JOGHURTTAL

hozzávalók

a blinikhez

2 tojás 

1 bögre zabliszt

1kk

1/2kk szódabikarbóna

1/2dl olívaolaj

2dl zabtej

avokádó

4-5 szál aprított medvehagyma

10dkg füstölt lazac

kevés zsiradék a sütéshez

az összeállításhoz

2dl natúr joghurt

1 csokor aprított friss kapor

1/2 citrom leve és reszelt héja

2 gerezd fokhagyma

2-3ek olívaolaj

Egy serpenyőt alancsony lángon felhevítek 1ek bármilyen sütőzsiradékkal - csak az első adag alá fog kelleni, mert a palacsintatésztában lévő olaj elég ahhoz, hogy a blinik ne ragadjanak le. A meghámozott, kimagozott avokádót egy keverőtálban villával összetöröm, hozzáadom a csíkokra vágott lazacot és medvehagymát, majd a többi hozzávalót, és csomómentesre elkeverem, amit aztán evőkanalanként a serpenyőbe adagolok - nagyjából négy fér el -, az adagokat ellapogatom szabályos köralakokra, és addig sütöm a palacsinták egyik oldalát, amíg azt nem látom, hogy a tetejük kezd megkötni. Ekkor megfordítom őket, és még egy-két percig sütöm. Idő közben a kaprot felaprítom, a fokhagymát lereszelem, és az öntet többi hozzávalójával eldolgozom. A megsült bliniket az öntettel rétegzem, kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal kínálom.

Éva

Article originally appeared on spooon (http://spooon123.hu/).
See website for complete article licensing information.