Évszakok

tavasz  /  nyár  /  ősz  /  tél

 

Címkék
kedd
júl.092013

Málna dílájt

Rekesszámra hordom haza a biopiacról a málnát, de úgy tűnik, nem tudok belőle eleget venni. Esszük nyersen, gyümölcssalátában, reggeli müzliben, kefírshake formájában, salátaöntetben, fagyinak, limonádénak, palacsintafeltétnek elkészítve... minden formában imádjuk. A legújabb kísérletem egy tésztamentes könnyű túrótorta, ami mindösszesen 10 perc munka, néhány óra hűtés, és fogyasztható is.

MÉZES-MÁLNÁS-BAZSALIKOMOS TÚRÓTORTA

hozzávalók

600g friss túró (nem túl morzsalékos, de nem is krémes)

200g joghurt

200g krémméz

500g málna

1/4 citrom leve

1 csokor friss bazsalikom

10 lap zselatin (én tiszta sertészselatint használok, abból kell 10 lap - az egyéb zselatinok működését nem ismerem-, innen fogva ez nem vega kaja, de lehet helyettesíteni szintetikus zselatinnal igény szerint)

A zselatinlapokat hidegvízbe áztatom. A túrót és a joghurtot a bazsalikommal és a mézzel egy robotgépben elkrémesítem, felhabosítom. A málna felét egy keverőtálban villával összetöröm, és a krémmel elkeverem. A zselatinlapokról a vizet egy kevés kivételével leöntöm, és egy kis edényben addig hevítem, hogy teljesen feloldódjon, majd a málnás alaphoz dolgozom úgy, hogy teljesen elkeveredejen vele. A masszát egy 26 centis kapcsos tortaformába öntöm, és hagyom megdermedni, jól lehűlni. Tálalás előtt a maradék málnával megszórom, kevés bazsalikomlevelet tépkedek rá.

Könnyű, friss, finom, kvázi "munkanélküli", amiből felkerül a napokban egy paleol változat is.

Ehhez mit ajánlasz, Anna?

Éva

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Szólóban | Main | Előre dolgozom »