Vessetek meg!
csütörtök, július 4, 2013 at 2:57
Spooon 1...2...3! in busa, citrom, egyszerű, egészséges, elegáns, fingerfood/előétel, gyors, hal, húsmentes, július, kalóriaszegény, kapor, könnyű, lilahagyma, nemzetközi, nyers, nyers hal, nyers/friss/főzés nélkül, paleolit, tengeri-/halétel, uborka, Éva, édeskömény, ünnepi

Referencia itt. Meg lehet kövezni. De ha egyszer olyan gyors, olyan egyszerű és olyan baromi finom! Ádámnak ajánlom... könnyes szemmel. :D :D :D

ÉDESKÖMÉNYES BUSA-CEVICHE

hozzávalók

1 kb. 20dkg-s busaszelet (vagy bármilyen más friss hazai halfilé)

1 közepes retek

1 lilahagyma

1/4 kígyóuborka

1/4 édeskömény + édesköménykapor

1 csomag kapor

1 1/2 citrom leve és 1/2 citrom héja

4ek olívaolaj

1tk  

frissen őrölt bors

tálaláshoz salátalevelek és tökmagolaj esetleg valamilyen kréker

A halat szükség szerint megtisztítom, apró kockákra vágom, egy keverőtálba teszem, megöntözöm a citrom levével, és félreteszem. Amíg a citromsavban a halhús "megfő", kifehéredik, addig a többi hozzávalót is felaprítom, a citromos hallal és az olajjal valamint a sóval, borssal, reszelt citromhéjjal összekeverem, és 10 percig lefedve a hűtőben hagyom az ízeket összetalálkozni. Salátaágyon tálalom tökmagolajjal körbelocsolva.

Éva

Update on kedd, július 9, 2013 at 11:30 by Registered CommenterSpooon 1...2...3!

anna ajánlása

MAURUS KIRÁLYLEÁNYKA 2012

Édeskömény, busa, citrom és kapor. Ezek a borválasztást meghatározó hozzávalók. Valamint ebben az esetben a hazai halfiléhez hazai bort is könnyen tarthatjuk. A ceviche ételekhez élénk savú borok között keressünk párosítást, olyat, ami a citrusos ízek mellett nem laposodik el. Határozott savakból pedig jól állunk itthon, Tokaj, Somló, Mór – mind hozza a ceviche-hez illő/kellő savakat.

A móri Maurus pincészet Királyleánykájában (magyar fajta, hungarikum – muskotályos virágos – királylányos J aromákkal) ott vannak ezek a ropogós savak, melyek a citrusos ízvilág mellett a busához is passzolnak. Emellett a borban ott a kirobbanóan friss gyümölcsösség, ami az édesköménnyel és a kaporral jó helyen találkozik, így a bor és az étel egy igazán vagány párost alkot.

Anna

Article originally appeared on spooon (http://spooon123.hu/).
See website for complete article licensing information.