Évszakok

tavasz  /  nyár  /  ősz  /  tél

 

Címkék
péntek
márc.082013

Egy újabb komfortkaja

Comfort food, azaz olyan étel, ami a gyermekkort, a mama főztjét idézi. A morzsás karfiol az én esetemben felemás: Édesanyám sokszor készítette, de gyerekkoromban nem bírtam volna megenni. Felnőtfejjel szerettem meg, mégis az otthonra emlékeztet.

MORZSÁS KARFIOL

kell hozzá

egy karfiol

zsemlemorzsa (jobb, ha teljes kiőrlésű)

egy-két gerezd fokhagyma

vaj

tejföl

A karfiolt szedd rózsáira, nagyjából egyforma darabokra, hogy egyszerre készüljenek el. Lobogó, bő, sós vízben főzd kellemesen, haraphatóan félpuhára a megpucolt fokhagyma-gerezdekkel.

Ezalatt készítsd el a morzsát: olvassz vajat serpenyőben, pirítsd meg rajta a tetszőleges mennyiségű morzsát (én sokkal szeretem) egy kis sóval. Forgasd hozzá a leszűrt karfiolt, a tányéron kanalazz rá tejfölt.

Ádám

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Nagy klasszikus desszert | Main | ...akár húsvétra »