Évszakok

tavasz  /  nyár  /  ősz  /  tél

 

Címkék
péntek
márc.082013

2 perc alatt kész

A friss rák drága. Legalábbis eddig azt hittem. Persze, 4-8 ezer forint egy kiló, de fejenként 10 rák megáll párszáz forintban. Ennyi olykor azért belefér, az íze és állaga pedig sokkal jobb a fagyasztott-előfőzött változatnál. A friss garnéla és a tigrisrák páncélja szürke, a hőkezelés eredménye a rózsaszín árnyalat.

Előétel, de ropogós kenyérrel főfogás is lehet. A megmaradt rákpáncélból némi zöldséggel főztem egy alaplevet - jó lesz egy rizottóhoz vagy leveshez.

Éva is készített hasonlót, a különbséget a paprika és a citrom jelenti: ilyen apró trükkel válik egy étel dél-kelet-ázsiaiból marokkói hatásúvá.

CHILIS-FOKHAGYMÁS TIGRISRÁK

kell hozzá

fejenként 10 friss tigrisrák

egy-két friss chili

2-4 gerezd fokhagyma

egy teáskanál édes pirospaprikapor

egy csokor petrezselyem- vagy korianderzöld

olívaolaj vagy vajzsír

egy citrom leve

A rákokat öblítsd le, s ha gondolod, pucold meg azokat. Hevíts fel egy-két evőkanál zsiradékot, dobd hozzá egyszerre a rákot, zúzott fokhagymát, és a kimagozott, felaprított chilit, sózd, borsozd. 2 perc alatt elkészül a rák, ekkor húzd le a tűzről és szórd hozzá a pirospaprikát. Pár másodperc alatt fel is szabadulnak az ízek, ekkor szórd meg a tépkedett zöldfűszerrel (koriander vagy petrezselyem) és facsard rá egy citrom levét.

Ádám

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Püréparádé | Main | Mészárszték »