Évszakok

tavasz  /  nyár  /  ősz  /  tél

 

Címkék
péntek
márc.152013

Ízes élet

A napokban az RTK Klubon elindult egy új főzőműsor, aminek Mautner Zsófi a háziasszonya. Az ő személye pedig számomra garancia arra, hogy változatos, minőségi konyha, ezzel együtt pedig innovatív, izgalmas ízek kerülnek bemutatásra.

A minap épp sikerült elcsípnem az aktuális adást, és fülig szaladt a szám, mikor láttam, hogy Zsófi kelbimbót tol be a sütőbe. Egy néhány héttel korábbi szombati biopiacozás alkalmával bevásárolt kelbimbónak én is hasonló sorsot szántam. Zsófi salátát készített belőle szezámmaggal, szójaszósszal, chilivel, ha jól emlékszem. Én olaszos ízvilágba fordítottam az én köretemet, amit füstölt pisztráng mellé kínáltam a családnak.

CITROMOS-PARMEZÁNOS SÜLT KELBIMBÓ

hozzávalók

1/2kg kelbimbó

1/2dl olívaolaj

1kk

frissen őrölt bors

1kk borsikafű

1/2 citrom leve és héja

10dkg parmezán sajt

A sütőt 190 fokra beállítom. A kelbombókat megmosom, szükség szerint megtisztítom a nem ép levelektől, és félbevgágom. Egy keverőtálba teszem a kelbimbófeleket, meglocsolom az olívaolajjal, sózom, borsozom, alaposan összeforgatom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin a vágott felével lefelé fordítva betolom a sütőbe 15-20 percre, vagy amíg a bimbók meg nem pirulnak. Amint megsültek, meghintem őket a borsikafűvel, locsolok rájuk extra olívaolajat, citromlevet, ráreszelem a citrom héját és a parmezánt, és forrón kínálom akár rusztikusan tepsin, rápakolva a halat/húst, ami mellé kínálom. Legközelebb ebbe a kombinációba almakockákat és fenyőmagot is vegyítek, úgy sütök együtt mindent együtt citromos-kakukkfüves-parmezános morzsával. Follow up-ban megmutatom, milyen lett.

Éva


PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Amire sosem mondanak nemet | Main | Egyperces »