Perces szedres
hétfő, augusztus 6, 2012 at 11:46
Spooon 1...2...3! in augusztus, desszert, egyszerű, egészséges, elegáns, gyerekbarát, gyors, gyümölcsétel, húsmentes, keksz, könnyű, mascarpone, méz, nyers/friss/főzés nélkül, piknik, sajtkrém, szeder, Éva

Olimpia van. A tavalyi tervemet, hogy t.i. a FASZt (a Férfit, Aki Szeretek) 42. szülinapja alkalmából - illetve magunkat - megajándékozom az ötkarikás játékok idejére egy londoni úttal, keresztbehúzta Mimi, meg az ő születése. (Mit ne mondjak, a világ minden olimpiáját beáldoznám érte!) Ezért idén is marad a képernyő, amit azért a 21. századi képalkotó technikáknak köszönhetően igen magas minőségben élvezhetünk csoda vágásokkal, lassításokkal, közelikkel. Ilyenkor minden tekintet a képernyőkre tapad, a nyári teraszok megtelnek emberekkel, akik a kivetítőkön követik az eseményeket, és a szurkolás végére egységgé formálódik egy egyébként idegen embertömeg. Ilyenkor kevesebb az egymásnak feszülés, az ellentét, mindenki egyért szorít, a hazai büszleségeink minél eredményesebb szerepléséért, a magyar dicsőségért. Szintén ilyenkor nincs másra idő: gyors, könnyen habzsolható falatok kellenek, hogy ne vonjanak el a minket az esetleges siker adott pillanatának élményétől. Mint ez.

MÉZES SZEDRES CHEESE CAKE POHÁRBAN

hozzávalók

2 marék jó minőségű keksz (én mandulás-rozsos biokekszet használtam)

250g natúr sajtkrém (lehetőleg adalékmentes)

2-3ek krémméz

250g szeder

ízlés szerint extra méz

A kekszet összeporzsolom, a poharak aljába szórom. A sajtkrémet a mézzel egy villa segítségével alaposan, ha tudom, habosra elkeverem, és a kekszekre halmozom. Végül pár díszítésre szánt szem kivételével a szedreket villával összetöröm, és annyi mézzel elkeverem, hogy még fanyar maradjon. A mézes sajtkrémen elosztom, a félretett szederszemekkel dekorálom. Bármilyen bogyós gyümölcsből elkészíthető.

...A magyar kézilaba csapat pedig ebben a pillanatban pedig ott van a legjobb nyolc között nagyszerű kézilabdával, tökéletes védekezéssel, az EB ezüstérmes szerbeket legyőzve. Izlanddal folyatjuk. ...Meg még egy-két egyszerű, elegáns, egészséges és villámgyors recepttel.

Éva

Article originally appeared on spooon (http://spooon123.hu/).
See website for complete article licensing information.